Tuesday, 11 September 2018

HMANGAIHNA KHA TAWK RAWH SE

Ziaktu: H. Zate


"Min hmangaih lo a nih hi,"
"Ka hmangaih che a lawm!"

"Min hmangaih ni la i thei ang!"
tia a hmangaih berin a nawrna chu hmeichhe awm nêm, a hmangaih em emin ngen ngawl takin thil a dil a ni tih hrereng tu chuan a hmangaih chu  a nêp zo lul tawh lo.
A hmangaihna vang chuan a hma hun  tur pawh ngaihtuah lovin a tan a inpumpek a. A rilru a hlan a, a rilru mai ni lovin a thlalak leh taksa hial a hlan a,  a nun hial a la hlan dawn tih lah a hre der si lo.
Hmangaihnain a phuar, inngainatna leh inngaihnain a zem te pahnih inkarah chuan inthlakhlelhna a lo piang a. Kar hla danah awm mahse,  hlimna an lo inpek tawn hin ang inpek tumin an inthlakhlelhna tihhlawhtlin an tum fan hin.
A ni, a ni hmeichhe rilru nem chuan a hmangaihna chauh lo chu ngaihtuah dang a nei lova, Video call a sex chat an hman hinte chu a hmangaih em em chuan rilru sual puin Video Screenshot leh Pic screenshot in a lo dahhat zel a ring lova, a ring phak hek lo. Lo dah pawh nise, a hmangaih ber chuan a lakah rilru chhia a put a ring lo.
A hlutna leh chapo vena zawng zawng, mahni a lo innngaihhlutna leh a zahawmna chu hlipin, zahna chu a hmangaih em vanga hlip kiangin, a hmangaihin a hmuh turin a phone hmaah chuan a taksa khuhtu reng awm tawh lo nen chuan a inlan a,  lang lo tura thuhruk ni hin kha tunah chuan thuhruk a ni tawh lo.
Chu mai chu duhtawk lovin a hmangaih chuan a saruak thlalakte a dil hin a. Ni e,a tir chuan a phal ngai bik lo. Thawn pawh a tum ngai bik lo. Mahse, a hmangaihna vanga bual at a a awm vang nge hmangaih luat vang hian ui reng  a nei thei tawh lo zawk? A mawinana a nu leh pain thawmhnaw mawi leh man to tak tak an leisak chu hlipin a taksa mawina chu a hmangaih hmuh a tan a thawn hin.
Chutia inthlahlel ta chu a bialpa pawhin a saruak thlalak te a lo thawn ve hin a. Mahse, a ni erawhin a en liam mai zawk hin.
Hun leh ni a vei a, chu hmeichhe ngaihtuah nei lo chuan ngaihtuah thui nei lovin a thlalak sexy tak tak te chu Facebook ah te a post ta zel a. A post a, a post zel hin. A bialpa nen an inhmuh chang phei chuan thla te la dunin an thlalak dunna ngei mai chu a post a, a hunlai kha chuan nuam a tiin a hlim veng veng a. Amah aia hlim kha awm theiin a ring lo.
Mahse, mahse, an inkarah henni kawl a lo êng a. Chu hmeichhe hmelha tak tan chuan tawrhna ni a va ni chiang teh lul em! An inhenna ringawt mah na a tih nak a laiin a video, a thlalak nen lam a rawn darh ta! Facebook lama a thlalak te pawh a awm ngaiin a la awm reng! Tih leakout a a vauna kha a hre lo a ni bik lo, dang turin tih theih a nei tawh bik lo a ni.


Vawi khat tihsual a pawi a, minute khat pawh tling lo a bialpain video a tihlar chuan a thawh tur ang ang a thawk zo tawh a, a thawk mek reng a, chawlhsan a tum lo. Facebook lama a thlalak dah pawh a remove hnuah pawh khawi aangin emaw miin an rawn post leh nulh nulh zel. A mualphona chuan zual lam a pan zel a. A ni, a thawk chak tulh tulh emaw tih mai tur a ni. A tuar a, a tuar tlawk tlawk mai a ni.
Ni a liam a, thla liam lehin kum a vei a, henkhat chuan theihnghilh tawh mahse, kha video minute khat pawh tling lo khan a hnathawh a la chawlhsan si lo! A tawpah chuan beidawnna leh rilru hahna nen, mahni insitna leh intennain a khat a. Ama nunna hial a lo chhat phah ta hial a!
A ni a sin, kum 2005 vela video leh thlalak rawn darhvakte pawh kha he thu ziah a nih thleng hian hmuh tur a la awm a. Reh lama aiin rawn thar thawh chang a ngah zawk hin.Thil tha lo lam lah hian Social Media ah a darh chak em em mai si.  Hman uma nula 3 video pawh kha tun thlengin Internetah hmuh tur a la awm a, Kan zaithiamte mualphona video pawh a duh tan chuan zawn peih chuan hmuh mai theih turin a la awm reng! 
Hmanni maia Delhi khawpuia Mizo tleirawl boral ta pawh kha thenkhat chuan a bialpain a thlalak thenkhat a tih-leakout sak a, chu chu a thihnaa a kaikuang ber nia sawi an awm. A nih leh nih loh chu hriat va ni suh. A hre tur ber lah a thi miau tawh mai si a.  Mahse, kha hmeichhe khawngaihthlak tak khatia beidawng taka awm a, ruihhloh bawiha tal luhtir a, mahni nun pawh hlut zo lo khawpa nepa siamtu kha a rilru beidawng leh nun beidawn vang chu a ni thei viau awm e. A nun a chan a a pawi tak zet, a nun a chan mai chu thuhran nise a thlalak mawi lo tak darh ta te kha he khawvelah hian a cham ve reng tawh awm tho si a. 

Thenkhat tan chuan thlalak lar ta hluai te hi nun beidawnna tham ni lovin, anmahni lar phah ta erh a inngai an awm a ni mai thei. Mahse, thenkhat tan chuan an nun zawng zawng tichhia a, rilru hrehawm taka siam theitu a ni. Heti ang kawngah hian, mi dang mualphona thlen thei ang zawnga social mediaa infiam leh indeuhte pawh hi kan bansan a tul awm e.

Tin, heti hi a lo ni a. Nula pakhat chuan facebook kaltlangin a saruak thlalak a bialpa a thawn a. A bialpa chuan message a delete lova, hun a ral a, an inthen hnu chuan a bialpa chuan ngaihzawng danga nei leh a. chu a bialnu thar nen chuan Accpunt Password te an inhrilh tawn a. Chu nula chuan a bialpa saruak thlalak rawn thawn ngawttu hmeichhia a lo ngai thei der lova, facebook ah vek a post ta chiam mai a. Hmeichhe awm herh leh awm tha duh lo pawh ni hran lo, a hmangaih berin thlahlel taka naupang thil dil taka a dil tlut tlut vang a pek ngei hmang chuan a mualpho phah ta a. Hmeichhe hmel pangngai, en reng reng pawha mi pawi sawi hlauh hmel pu tak chu hmeichhe dukdak lo leh awm tha peih lo angin a chhuak ta a.

Hmeichhe tam tak an kawppui te nena khumlai zawl nun an hmanglai thla la an tam, mualphopui lo an awm a ni mahna, mahse, mualphopui ta an tam. Intihthinrim leh intihvuivai ni khuaah mualphona thlentu a ni fo hin. Ka hriatchian ve ve em em te  pawh an kawppuite ngeiin a tihmualpho an awm. An kawppuite pawh an lo tihdarh vang khan a hnuah chuan inchhir ve viau mahse, inchhir a sawt tawh lo. 
I post a, i delete leh nghal a ni mahna, mahse, ral leh lama lo thlirtute kha chuan lo download emaw screenshot emaw in an lo dah ha ker tawh thei. Tunlaiah phone a changkang tawh a. Video call pawh video vekin a screenshot theih leh zel tawh a. Kan internet speed pawh a sang a, Uplink speed lah a sang telh telh a, Downlink speed chu sawi loh a leng ni ta se. Minute rei lo teah video lian tak tak pawh internet lamah an dahlut chur chur a, a ni, a dahluttuin lo paih tawh mahse, tu emaw chuan an lo dahha khiau tawh hin si! A darh tawh a, internet khawvelah a leng kual tawh a, tu computer leh smart phone ah emaw chuan a lo awm reng tawh ang. WhatsApp group invitation link anga revoke theih lah va ni suh! A hna thawh tur kha a thawk reng tawh mai a ni.

I ngaihzawng nena in infawp lai thlalak i post ve ringawt kha in inneih leh si loh chuan i mualphona thlentu mai a ni thei a, i taksa lanna i post ve ngawt kha nakina nangmah runtu che an la ni thei. I thlalak sexy tak i post kha nakina i nun vawchhe vektu a la ni thei a ni a. Sum hai luhna atan i hmang a, i nun khaw siamtu a nih erawh chuan kan sawi phak a awm lo. mahse, facebook model, Model hlawh nei lo chi nia i taksa i lo pholan ve vak ringawt khan i zahawmna i tichhe mai mai zuk nia.  Mi pakhat chuan, "Mipate hian Hmeichhe taksaah hian a lang lo a piang hmuh an chak a, a lang tlem apiang an zah a,  a lang tawh chu hmuh nawn fo an chak vak lo!" a ti, tak tak ni maw.
Fimkhur la,  i inchhirna tur kawng chu zawh tum suh. I hmangaih em em pawh nise, "Ka hmangaih che," tia inngaihsakna a i tihlan kha duhtawk rih la,nakina i mualphona, natna leh inchhirna thlentu tur thil chu engmah lo ti lul suh!! Ngaihzawng inakrah chuan, ‘ Hmangaihna kha tawk rawh se’

06 July 2018 | Aizawl



No comments:

Post a Comment